Mesevrág őrs

 

Őrsvezető: Kanyicska Zsófi
Segédőrsvezető: Sütő Anna

Tagok: Dobosi Anna, Fóti Dóra, Fóti Klaudia, Kanyicska Henrietta, Kurucz Anna Tulipán, Vörös Vanessa, Vörös Vivien, Zsemberi Marika

Légy cserkész, ments világot!

Az elmúlt hónapok a kis mesvirágoknak nagyon mozgalmasan telt! Rengeteg új emberrel találkoztak, és tengernyi új élmennyel gazdagottak.

Bővebben: Légy cserkész, ments világot!

Új év, új élmények

A hosszú téli szünet után tartottunk egy igazi bulis, mesenézős őrsit sok finomsággal és még annál is több jó kedvvel. A magyar népmeséket nézve mindenki megtalálta a kedvencét, és persze a tanulság sem maradt el a mesék végéről. Mindenki lerajzolhatta, mi tetszett neki a legjobban. Közben meséltünk egymásnak a karácsonyunkról, az ajándékainkról és arról, hogy telt a téli szünet. Az biztos, nekem már nagyon hiányoztak az őrsik!

 

 

Bővebben: Új év, új élmények

Télen sem unatkozunk...

Itt a tél, lassan itt a karácsony. Míg pár hete az októberi napsütésben, színes leveket szedtünk, most már (főleg) a cserkészszobánk melegében töltjünk időnket.

Volt, hogy jelmezek után kutattunk, és hirtelen kisfiúvá, kalózzá vagy lovaggá változtunk. Közben egyre több és több jelmez lepte el a szoba minden sarkát, de a jókedv és a sok nevetés miatt, cseppet sem bántuk az utána következő rakodást.

 

Bővebben: Télen sem unatkozunk...

Kedves mindenki!

Először is, szeretnénk nektek bemutatkozni. Új őrs vagyunk, még csak két hónapja vagyunk együtt, de azt már most érezzük, hogy együtt mennyire jó, hogy ezt mennyire szeretjük! Van, aki már büszkén hordja a sárga nyakkendőjét. Van, aki most éli át az első cserkészélményeit, és  vagyunk mi ketten, zöld nyakkendővel.

A közös bennünk, hogy minden szombat délelőtt találkozunk, sokat játszunk, ismerkedünk, hogy minél jobb ŐRS váljon belőlünk. És végül, nagy tanakodás után, elvetve a Kun Fu Panda és a Ló nevet, ilyen mesés virágok lettünk:

Bővebben: Kedves mindenki!