Megszépült a ciglédi kegyhely környezete

2017. április 3-a és 8-a között a tavalyi év szeptemberében alakult Kürti Cserkészszülők Klubja (KCSK) kezdeményezésére megszépült a ciglédi kegyhely környezete. Téglás János polgármester a kezdeményezést támogatva biztosította az emberi erőforrást valamint a szükséges gépeket és szerszámokat. A munkát a KCSK tagjai irányították, és majd hatvanan voltak azok, akik hozzájárultak a ciglédi kegyhely megújulásához.

 

Hétfőtől péntekig az önkormányzat aktivációs programjának munkásai és a faluház dolgozói végezték a teendők oroszlánrészét, majd a szombati napon lelkes önkéntesek, köztük a tűzoltók és a cserkészek fejezték be a munkát. Az egész heti szorgoskoskodás során lekerült a nagykápolnáról a szürke neon, szétszedték a kápolna mögötti fabúdét; megritkították, kivágták a bozótot és a száraz, korhadt fákat a kápolna bal oldalánál, a stációk közötti és mögötti részben és az alsó kápolnánál. Levágták az útra behajló fák ágait, a kidőlt stáció egyben maradt részét pedig ráhelyezték az új beton alapra. Kitiszították majd kialakították a patak új medrét, a kiskápolna ajtajára pedig új üveg került. A teljes területen összegereblyézték a lehullott faágakat és az avart, végül az óriási fűzfát is kiszabadították a fák fogságából.

Több konténernyi hulladék és több zsáknyi szemét gyűlt össze. Mindenki alaposan elfáradt, de a végeredményt látva megérte. A KCSK ezúton is köszönetet mond mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a csodásan megújult ciglédi környezet kialakításához. A falu részéről még folytatódni fognak a munkálatok (új padokat és WC-ket helyeznek el), és remélhetőleg a parkoló kialakítására és a két ledőlt stáció újraépítésére is hamarosan sor kerül. A pünkösdi búcsú mindenesetre már egy gondozott, szép környezetben valósul meg.

 

Írta: Szendi Tünde

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés