Az elmúlt hónapok pillanatai

aaaaaaaaagyon rég jelentkeztünk, úgyhogy ez a mostani tartalmas olvasnivaló lesz a számotokra. Kezdjünk is bele!

Szóval, ahogy a múltkori beszámoló végén említettem, eljutottunk arra a bizonyos „februártizenegyedikére“, a Mesebeli bulira. Sok mesehős és rajtuk kivül még vagy 100 kiscserkész társaságában tölthettük ezt a napot. Kipróbáltuk, milyen az illemtan Hamupipőkével, próbára tettük izmaink erejét Popeinál, megtapasztaltuk, milyen is sárkányon repülni és nem utolsó sorban majdnem felrobbantottuk a kistermet Dexterrel. (Nem kell félni, nem volt olyan vészes a helyzet, csak kipróbáltunk pár kísérletet :) )

 

A hosszú, ám annál tartalmasabb nap után visszatértünk a megszokott szombati néha vasárnapi őrsikhez. Hogy azokon mi is történt? Könyvnek is ki lehetne adni ha leírnék mindent, így igyekszem kiemelni azt, ami a legjobban megmaradt az elmúlt hónapokból.

Volt, amikor fejlesztettük kitartásunk és ügyességünk, pl. próbáltunk pohárba fújni ping-pong labdát.  
    

Két játék között volt időnk arra is, hogy megtudjuk mért is színesek a kukák, hogy melyik szemetet hova dobjuk sőt, őrsin belül még szedtünk is szemetet. Egyszer a cserkészotthonunk hatáskörét is elhagytuk, és figyelmesen kerestük a számunkra érdekes dolgokat a faluban. Persze nem lehet mindig hagyni az agytekervényeket dolgozni, néha ki is kell kapcsolni. Így az egyik őrsin készítettünk ping-pong labda kilövőt, majd -természetesen egymás éppségére figyelve-  lenyomtunk pár csatát. Nem lehet azt sem kihagyni, mikor saját készítésű gyúrt sütinkkel kényesztettük a hasunkat.
     

Őrsünk életében történt egy szomorú dolog is. Az egyik őrsvezetőt, Danit sajnos májustól októberig nem fogjuk látni, mivel Cypruson fogja tölteni ezeket a hónapokat. Búcsúőrsi során átadtuk általunk írt és rajzolt üzeneteinket, kívánságainkat. Ami ott történt, az inkább maradjon őrsi titok. :) Érezd jól magad Dani!
Már nincs sok ebből a cserkészévből, de reméljük még tartalmas beszámolót fogunk tudni összehozni legközelebbre is!