A tavasz a mi évszakunk!

A tavasz a mi évszakunk! A föld virágba borul, mindenhol pitypangot látni, amerre a csak a szem ellát. Persze előtte még megküzdöttünk a téli hónapokkal is, de együtt minden sokkal könnyebb.


Részt vettünk a körzet többi kiscserkészével együtt egy hatalmas Mesebeli bulin ahol rengeteget énekeltünk, játszottunk, sok-sok mesehőst ismerhettünk meg és nagyon jól éreztük magunkat!
Februárban volt egy nagyszabású titkos akciónk, amiről sajnos nem mondhatunk nagyon sokat, de annyit elárulhatunk, hogy rengeteg izgalomban volt részünk, és egy hatalmas katasztrófát hárítottunk el sikeresen. Nem volt egyszerű, de a lélekjelenlétünk és a bátorságunk segített véghez vinni a feladatot. Bár sajnos egy jóbarátunkban csalódnunk kellett, de reméljük elfogadható magyarázattal lesz a tetteiért.


A komor téli napokat arra használtuk, hogy felkészüljünk a táborra, felkészüljünk a várva várt zöld nyakkendőre. Sokat tanultunk a cserkészetről, a csapatunkról, megtanultunk csomózni is és bár még sok mindent át kell ismételnünk, azt hiszem nagyon jó úton haladunk a cserkésszé válás felé.
A tanulás mellett persze pihengettünk is, voltak kreatív őrsik is, ahol alkottunk, valamint megtanultunk hímezni, amire nagy hasznunk lesz majd a nyári táborban.


Márciusban volt egy fergeteges tanyázásunk is Gyermelyen, ahol nagyon sok fura dolgot tanultunk. Például tudjuk már, milyen jó eledel a kakaó, a piskóta vagy a szalámi, és azt is, hogy miféle dolgok történnek Sevillában. Nagyon szép időnk volt és nagyon feltöltődve jöttünk haza.


A mostani hétvégén a kürti ijfúsággal együtt elindultunk, hogy szebbé tegyük falunkat, megszabadítsuk a természetet a ronda szemetektől. Azt hiszem nagyon sikeres lett ez a kezdeményezés, utána pedig már a szokásos pizzázáson meg is pihenhettünk.
Sok-sok élményben volt részünk az utóbbi hónapokban. Egyre közelebb és közelebb kerülünk a várva várt nyári tábor időpontjához, addig viszont még sok munkánk van. Hiszem, hogy mindent győzni fogunk és kellőképpen felkészülve indulunk majd neki életünk egyik legnagyobb kalandjának.