Tavaszi zergezajongások

Ahogy eddig, a tavasz sem telt eseménytelenül a Zajos zergék életében. A tanyázástól kezdve a locsolkodásig, volt itt minden, de haladjunk csak szép sorjában.

 

Február végén zajlott le a Mesebeli buli, ahová őrsünk is hivatalos volt. Egy kissé érezhető volt, hogy a legnagyobbak közé tartoztunk, de ennek ellenére is egy tartalmas napot tölthettünk el a legkülönfélébb mesehősök között. Az őrsi foglalkozásokon kihasználva a jó időt, próbáltunk minél több időt kint tölteni. Túrázni még nem voltunk, de tervben van egy efféle őrsi kirándulás (is). Páran az őrsből megjelentek a nagyböjti ifjúsági keresztúton is. Biztos vagyok benne, hogy tartalmas péntek délután volt ez számukra. Április első hetében pedig egy kicsit nagyobb esemény következett, ami nem volt más, mint a csapattanyázás Gyermelyen. Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy eldicsekedjek azzal, hogy az őrsünk teljes létszámban vett részt az eseményen, szóval ismét csak módfelett menők voltunk. Egy kissé fárasztó, ám élményekben és tapasztalatokban gazdag három napot töltöttünk el Gyermelyen, és egy kicsit készülni tudtunk ezáltal a nyáron elkövetkező, tábori életre.

Mire hazaértünk már nyakunkon volt a Húsvét, és a velejáró gyönyörűségek, amilyen az őrségállás, vagy, a hagyománnyá vált cserkészlocsolkodás. Az őrségálláson mindenki fél órát őrizte a sírt, ami nagyon szép és jó volt, de ehhez sok mást nem tudok hozzáfűzni. A locsolkodáshoz viszont annál inkább. Örömködve nézhettük végig, hogy hogyan áztattunk el egy csomó lányt, valamint, hogy hogyan ettünk meg horibilis mennyiségű ételt egy délelőtt alatt. Hihetetlen teljesítmény volt.  Ezt követően, sajnos alig tudtunk találkozni, az őrsvezetők elfoglaltsága miatt, de a múlt hétvégen páran az őrsből és a csapatból összeszedték minden önkéntes hajlamukat, és megpróbálták minél tisztábbá varázsolni a falut, egy jó kis szemétszedés keretein belül. A nyár pedig egyre csak közeledik a nyári táborral együtt, ami az első lesz a gyerekeknek. Reméljük addig azért még átélünk egyet s mást, és továbbra is ilyen jókedvűek tudunk maradni.